Deser z Inką Magne i nasionami chia


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Deser z Inką Magne i nasionami chia
2017-12-04
Pamiętając, że nawet najzdrowsze produkty nie są chętnie spożywane, jeśli nie są smaczne i odpowiednio podane, zachęcamy do zapoznania się ze wzmacniającymi przepisami z wykorzystaniem kawy zbożowej Inka Magne. Dzięki nim połączymy przyjemne z pożytecznym.

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

·         2 łyżeczki Inka Magne

·         200 ml mleka migdałowego

·         4 łyżki stołowe nasion chia

·         szczypta cynamonu

·         kawałek imbiru (1 cm)

·         3 łyżki miodu

·         konfitura z malinami

·         maliny

Przygotowanie:

W garnuszku podgrzewamy mleko migdałowe. Dodajemy nasiona chia, szczyptę cynamonu, Inkę Magne i kawałek imbiru. Całość podgrzewamy 2-3 minuty. Na koniec dodajemy miód. Odstawiamy aż nasiona spęcznieją, wyjmujemy imbir. Kiedy deser wystygnie, przelewamy go do szklanki z wcześniej przygotowaną konfiturą malinową. Dekorujemy malinami. Deser może być też schłodzony.

Nadesłał:

info@synertime.pl

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl