Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
2017-04-05
Tradycyjny mazurek wielkanocny, z niecodziennym, zaskakującym nadzieniem.
Tradycyjny mazurek wielkanocny, z niecodziennym, zaskakującym nadzieniem.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.: |
POTRZEBUJESZ:
• mąka Lubella Puszysta Tortowa 500g
• masło 250g
• cukier puder 100g
• cukier kryształ 100g
• jajko 1 sztuka
• żółtka 2 sztuki
• sól szczypta
• proszek do pieczenia szczypta
• serek kremowy 500g
• cukier waniliowy 1 opakowanie
• śmietana 36% 150g
• cukier 50g
• skórka z cytryny i pomarańczy
• mieszane bakalie 1 opakowanie
Czas przygotowania: 60 – 90 minut
DO DZIEŁA!
1. Na pierwszy ogień…
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.
2. W międzyczasie…
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.
3. To już prawie meta!
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.
Brawo! Właśnie powstało wyjątkowe kulinarne dzieło! Możesz je podać na świąteczny stół.
Nadesłał:
KDreher
|
Wasze komentarze (0):
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl