PASTA PARTY W SZKLARSKIEJ PORĘBIE


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
PASTA PARTY W SZKLARSKIEJ PORĘBIE
2018-03-06
Tegoroczny Bieg Piastów został wzbogacony o pokazy kulinarne podczas „Pasta Party”, które odbywały się dwa razy dziennie w dniach 2-4 marca.

W gronie mistrzów kulinarnych, którzy dopieszczali podniebienia sportowców znaleźli się: Teo Vafidis, Krzysztof Gawlik, Mariusz Gachewicz, Paulina i Miloš Lachkovič, Thierry Ayel i Magdalena Zdybowicz. Utytułowani szefowie kuchni zapewnili zgromadzonym makaron przygotowany na przeróżne sposoby z autorskimi sosami, zarówno na słono, jak i na słodko. Makaronową imprezę poprowadził aktor Robert Gonera.

Pierwszy weekend marca w Szklarskiej Porębie był pełen sportu, uśmiechu oraz wybornych potraw Pokazy kulinarne „Pasta Party”, zorganizowane przez Norweską Dolinę na Polanie Jakuszyckiej podczas 42. Biegu Piastów były uświetnieniem sportowego wydarzenia. Znakomici szefowie kuchni przygotowywali makaron na przeróżne sposoby, co przyciągnęło uwagę uczestników biegu oraz wszystkich kibiców. Pomysłodawczynią była Marzena Mielczarek – Dyrektor Generalna Norweskiej Doliny oraz „Pasta Party”. Punktem kulminacyjnym był wspaniały tort, przygotowany przez Norweską Dolinę.

- Wydarzenie kulinarne świetnie korespondowało ze sportowym stylem weekendu. Uczestnicy pokazów z zapałem śledzili poczynania mistrzów, którzy wprost urzekli ich wybornymi potrawami. Liczymy, że tegoroczne „Pasta Party” było początkiem trendu, jaki w kolejnych latach wspólnie rozwiniemy – powiedział Marcin Rogoża, właściciel Norweskiej Doliny.

Weekend w Szklarskiej Porębie był niezwykle medialnym wydarzeniem, bowiem pokazy przyciągnęły uwagę nie tylko smakoszy pasty z okolicznych miejscowości oraz dalszych regionów Polski, ale także mnóstwo dziennikarzy, którzy z pasją relacjonowali bieg wydarzeń. Sport, kulinaria i wspólna zabawa wpisały się w ciepły klimat Biegu Piastów na Polanie Jakuszyckiej pomimo minusowej temperatury na zewnątrz.

- Od dawna przygotowywaliśmy się do tego wyjątkowego weekendu. Nasze starania zostały docenione przez zadowolonych uczestników „Pasta Party”. Wydarzenie to było przedsmakiem przed otwarciem naszej nowej restauracji „Piąta Pora Roku” w Norweskiej Dolinie, które nastąpi na wiosnę. Każdy z sześciu pokazów kulinarnych okazał się prawdziwym strzałem w dziesiątkę, którym zainteresowały się zarówno dzieci, jak i dorośli. „Pasta Party” uważamy za wielki sukces! – powiedziała Marzena Mielczarek, pomysłodawczyni imprezy.

Nadesłał:

dorota5

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl