Święto kuchni francuskiej w Uroczysku Siedmiu Stawów


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Święto kuchni francuskiej w Uroczysku Siedmiu Stawów
2018-03-21
Wykwintne desery, szlachetne dodatki, doskonałe sery i oczywiście wina – najczęściej z tym kojarzy nam się kuchnia francuska. Jednak to niejedyne smaki, jakie oferuje Francja, która nie bez powodu nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej.

Wykwintne desery, szlachetne dodatki, doskonałe sery i oczywiście wina – najczęściej z tym kojarzy nam się kuchnia francuska. Jednak to niejedyne smaki, jakie oferuje Francja, która nie bez powodu nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. O tym wszystkim można będzie przekonać się podczas tygodnia kuchni francuskiej, jaki promowany będzie od 19 marca w najlepszych restauracjach w Polsce, w tym również w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

 Wielu wielbicieli znakomitego jedzenia przyznaje, że kuchnia francuska nie ma sobie równych. To zdanie również podzielają zgodnie szefowie kuchni, którzy często podkreślają, że kuchnia francuska jak żadna inna oferuje nieograniczone wręcz możliwości w kreowaniu dań czy różnorodność technik kulinarnych. To właśnie od mistrzowskich szefów kuchni z Francji już od stuleci czerpią pełnymi garściami kuchnie innych krajów europejskich.

Ta idea przyświecała właśnie twórcom projektu Goût de France. Jest to święto kuchni francuskiej, przeprowadzone z inicjatywy słynnego szefa kuchni Alaina Ducasse’a oraz francuskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego. Projekt ma na celu promowanie takich wartości francuskiej gastronomii, jak dążenie do perfekcji, umiejętność miłego spędzania wspólnego czasu i dzielenie się tym, co mamy najlepszego.


W tegorocznej, czwartej już edycji bierze udział prawie 130 restauracji z całej Polski, w tym również Uroczysko Siedmiu Stawów które zaprasza swoich Gości na specjalnie przygotowane menu, które będzie serwowane już od 19 marca przez cały tydzień w hotelowej restauracji. Będzie to doskonała okazja, aby skosztować takich specjałów jak: klasyczna zupa cebulowa z grzankami i serem Gryuére, czy comber z królika z musem z przegrzebek. Nie zabraknie także creme brulee, jednego z najsmaczniejszych francuskich deserów.

 

Gout de France to nie tylko wykwintne dania ale również szeroko pojęta kultura wokół stołu, jak estetycznie podane potrawy czy celebrowanie posiłków w rodzinnym gronie. Francuzi potrafią czerpać prawdziwą przyjemność z gotowania i spożywania posiłków, co warto kultywować. To wartościowa inicjatywa przybliżająca francuski styl życia i produkty regionalne, która stwarza możliwość skosztowania kuchni francuskiej w najlepszym wydaniu – bez konieczności wyjazdu za granicę.

 

Nadesłał:

EGO

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl