Wakacyjna kuchnia Polaków – poznaj smaki lata z marką WINIARY!


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Wakacyjna kuchnia Polaków – poznaj smaki lata z marką WINIARY!
2017-07-28
Wakacyjna kuchnia powinna być szybka, prosta w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczna.

Wakacyjna kuchnia powinna być szybka, prosta w przygotowaniu, a przede wszystkim smaczna. Spędzając czas wolny w domu lub na wyjeździe, nie możemy zapominać o pysznych i aromatycznych potrawach przyrządzanych z myślą o naszych bliskich. Jak wynika z badania konsumenckiego przeprowadzonego na zlecenie marki WINIARY, połowa mieszkańców Polski (50%) podczas wakacji przygotowuje posiłki samodzielnie.*

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Nie czekaj więc i już dziś poznaj pomysły na oryginalne letnie potrawy!

Okres letni sprzyja spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. Wyjazdy poza miasto, grille, czy wypad w góry lub nad jezioro to okres, kiedy szukamy inspiracji na szybkie, a przede wszystkim smaczne dania, które zasmakują rodzinie. 58% z nas chciałoby czasem przygotować do zjedzenia coś innego niż zwykle, jednak 46%  przyznaje, że często brakuje na to czasu.* Już nie musisz się tym martwić - dzięki produktom marki WINIARY przygotujesz przepyszne, letnie posiłki w kilka chwil. Zainspiruj się wakacyjnymi przepisami i zaskocz bliskich!

Doskonały pomysł na delikatny, wakacyjny posiłek? Chłodnik ogórkowy!

To banalnie prosty przepis na letnie orzeźwienie, które z pewnością zasmakuje wszystkim fanom warzyw.

Składniki:

Chłodnik ogórkowy WINIARY (1 sztuka)

Jogurt naturalny (500 ml)

Ser feta (100 g)

Świeży koperek (5 g)

Ogórek zielony (150 g) 

Przygotowanie:

Zawartość opakowania zalewamy 300 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej. Ogórek obieramy i kroimy w drobną kostkę, a koperek drobno siekamy. Do 500 ml jogurtu dodajemy ostudzoną zupę, pokrojony ogórek oraz koperek. Całość dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z pokruszonym serem feta. Ten pomysł sprawdzi się przy niemal każdej okazji. Pycha!

Wakacyjne grillowanie – ciesz się tym smakiem!

Aż 32% polskich rodzin przygotowując marynatę do mięsa na grilla sięga po gotowe marynaty.* Teraz dzięki nowej linii WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1, w prosty i szybki sposób możemy przygotować pyszne mięso z rusztu w wyjątkowej, aromatycznej marynacie. Jeśli lubisz wakacyjne smaki z grilla, odkryj przepis na kurczaka w pysznej marynacie barbecue z ziołowym masełkiem. To prosty i szybki sposób smaczne mięso bez konieczności wielogodzinnego marynowania, a także idealne rozwiązanie dla osób ceniących sobie intensywny smak potraw z grilla i wygodę ich przyrządzenia.

Składniki:

Pierś z kurczaka (600 g)

WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1: marynata barbecue do kurczaka oraz ziołowe masełko (1 opakowanie)

Olej (3 łyżki)

Masło (60 g)

Musztarda (1 łyżeczka)

Przygotowanie:

Zawartość większej torebki POMYSŁ NA… Grilla 2w1 mieszamy dokładnie z 3 łyżkami oleju. Tak przygotowaną marynatą smarujemy ze wszystkich stron filety z kurczaka i wstawiamy je do lodówki na 30 minut. Grillujemy z każdej strony przez około 5-6 minut. Następnie przygotowujemy masełko. Zawartość małej saszetki mieszamy dokładnie z masłem i musztardą, po czym wstawiamy do lodówki także na 30 minut. Gdy filety z kurczaka będą gotowe, kładziemy na każdym porcję ziołowego masełka. Smacznego!

Po więcej przepisów na pyszne, proste i oryginalne wakacyjne dania zapraszamy na www.winiary.pl

 

*Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY, 2014.

 

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl