Wakacyjna kuchnia Polaków


Wakacyjna kuchnia Polaków
2017-07-28
Wakacyjna kuchnia Polaków

Doskonały pomysł na delikatny, wakacyjny posiłek? Chłodnik ogórkowy!

Przeczytaj również:

To banalnie prosty przepis na letnie orzeźwienie, które z pewnością zasmakuje wszystkim fanom warzyw.

Składniki:

Chłodnik ogórkowy WINIARY (1 sztuka)

Jogurt naturalny (500 ml)

Ser feta (100 g)

Świeży koperek (5 g)

Ogórek zielony (150 g) 

Przygotowanie:

Zawartość opakowania zalewamy 300 ml wrzącej wody, dobrze mieszamy i studzimy do temperatury pokojowej. Ogórek obieramy i kroimy w drobną kostkę, a koperek drobno siekamy. Do 500 ml jogurtu dodajemy ostudzoną zupę, pokrojony ogórek oraz koperek. Całość dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy z pokruszonym serem feta. Ten pomysł sprawdzi się przy niemal każdej okazji. Pycha!



Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl