Kafito Polski

„Ciasteczka Teresy jako produkt lokalny z Małopolski”

Wpis należy do
użytkownika:
Elskelund
avatar
przejmij wpis »
Projekt mający na celu aktywizację kobiet z terenów wiejskich z Małopolski w tworzenie i rozwijanie nowego lokalnego produktu, którego receptura przewiduje użycie surowców wytworzonych przez miejscowych producentów. W ramach projektu, zainteresowanym oferuje się m.in. bezpłatne surowce i warsztaty. Do projektu pozyskano już producentów tłoczonego na zimno oleju i beskidzkiego miodu posiadających certyfikaty PLM. Ciasteczka wytworzone na ich bazie będą nie tylko ekologiczne, ale także odpowiednie dla alergików i diabetyków, wegetarian i wegan: nie zawierają glutenu, cukru i laktozy, przyrządza się je bez pieczenia. Mimo to są niezwykle pożywne i dostarczają mnóstwo energii: w ich skład wchodzą orzechy, suszone owoce, miód, ekologiczne oleje i kakao. Ciasteczka Teresy mają być smaczną i zdrową odpowiedzią na masowo produkowane batony i „snacki”, pełne cukru i sztucznych dodatków. Docelowo ciasteczka mają uzyskać statut certyfikowanego Produktu Lokalnego.
WWW: http://ciasteczkateresy.pl

Opis firmy

Projekt "Ciasteczka Teresy" wspiera kobiety i lokalnych producentów żywności, daje możliwość rozszerzenia wiedzy na temat ekologicznego żywienia i praktyczne wskazówki jej wykorzystania.

Kategorie powiązane z wpisem

Ostatnio dodane
Wpisy katalogowe Podkategorie