Jesienne przekąski z Majonezem Kieleckim


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Jesienne przekąski z Majonezem Kieleckim
2018-10-23
Żarty się skończyły. Przyszła jesień i czas na pożywne przekąski w ciągu dnia. Najlepiej ciepłe i aromatyczne. Takie, które rozgrzeją nas od środka i dodadzą energii do działania.

Czym je doprawić, aby były proste w przygotowaniu, a jednocześnie smakowite i soczyste? Dziś polecamy Majonez Kielecki z czosnkiem i Majonez Kielecki Omega-3 jako idealny składnik do opiekanych panini - faworytów tej jesieni.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Dlaczego majonez sprawdza się jako uniwersalny dodatek? Przede wszystkim dzięki temu, że ma delikatny smak, szerokie zastosowanie i jest jednym z podstawowych sosów, zarówno stosowanych na ciepło jak i na zimno.

Przyzwyczailiśmy się, że dodajemy go głównie do zimnych dań. Warto jednak przełamać rutynę, bo jest on wyśmienitym dodatkiem również do potraw podawanych na ciepło. Jedną z najprostszych przekąsek na jesień będzie panini, czyli kanapka przygotowywana głównie na bazie ciabatty z dowolnymi dodatkami. My polecamy dwa warianty: klasyczny z szynką i warzywny. Ten pierwszy wykonamy błyskawicznie. Potrzebne nam będą następujące składniki:

        ciabatta pszenna,

        Majonez Kielecki Omega-3,

        krucha szynka,

        ogórek kiszony,

        słodka czerwona papryka,

        ser żółty np. gouda lub ementaler.

Spód ciabatty smarujemy Majonezem Kieleckim Omega - 3, następnie układamy wszystkie składniki zgodnie z listą. Kanapkę podgrzewamy ok. 3-5 min w opiekaczu lub ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Ważne, aby pieczywo było przypieczone i chrupiące, a ser roztopiony i ciągnący.

Do warzywnej ciabatty polecamy:

        ciabattę rustykalną,

        Majonez Kielecki z czosnkiem,

        kotleciki z ciecierzycy,

        plaster pomidora malinowego,

        czerwoną cebulę,

        ser cheddar.

Ciabattę zapiekamy jak wersje klasyczną. Możemy na koniec dodać roszponkę lub rukolę. Tak przygotowane kanapki na ciepło będą świetną opcją na rozgrzewające, sycące śniadanie lub kolację. A ci, którzy w pracy mają piekarnik mogą zabrać ze sobą wcześniej przygotowana ciabattę i podgrzać ją zaraz przed zjedzeniem. Składniki możemy dowolnie miksować, tworząc inne kanapki np. włoską z pomidorami i mozzarelą lub bałkańską z grillowanym bakłażanem i serem kozim. Dodając do nich Majonez Kielecki, panini będzie niesamowicie soczyste i aromatyczne.  

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z czosnkiem: 6,79 zł brutto / 310g

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego Omega-3: 6,79 zł brutto / 310g

Nadesłał:

BestBrands

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl