Nowe Michałki z Wawelu Protein
![]() |
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem grochowym. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Nowe Michałki z Wawelu Protein zachowują to, co najlepsze w klasycznej wersji: charakterystyczną teksturę i głęboki, orzechowo-kakaowy smak. Ich nowoczesna receptura zawiera aż 25% orzeszków arachidowych, dużo kakao oraz 23% roślinnego białka, m.in. z grochu, co nadaje im chrupkość i wyjątkowy charakter. To świeże spojrzenie na kultową słodycz, stworzone z myślą o aktywnych osobach, które chcą łączyć przyjemność jedzenia słodyczy z troską o dietę.
Nowe Michałki wyróżniają się dynamiczną, czerwono-czarną szatą graficzną, nawiązującą do estetyki produktów wysokobiałkowych. Dostępne są w trzech formatach: torebkach 245 g, 1 kg oraz na wagę (karton 8 kg).
Wprowadzenie Michałków Protein to kolejny etap programu Dobre Składniki, w którym Wawel od 2018 roku konsekwentnie promuje proste i przejrzyste receptury.
Nadesłał:
Weronika Turkot
|