Praktyczna i designerska kuchnia od Netto


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Praktyczna i designerska kuchnia od Netto
2020-10-08
Za sukcesem kulinarnym stoją nie tylko talent i serce do gotowania, ale też dobrze wyposażona kuchnia.

Komplet odpowiednich akcesoriów ułatwi przygotowanie smacznych posiłków. A dzięki nowoczesnemu designowi będą także oryginalną dekoracją. Kuchenne sprzęty w stylu black&white oraz drewniane dodatki, przydatne w każdym domu, są dostępne w najnowszej ofercie sieci handlowej Netto.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Każdy miłośnik gotowania z pewnością doceni szuflady pełne przydatnych akcesoriów. Dzięki nim odmierzanie i krojenie składników, a także przyrządzanie jesiennych potraw czy wypieków może być jeszcze bardziej proste i satysfakcjonujące. Odpowiednio dobrane sprzęty to też szansa na podkreślenie charakteru każdej kuchni.

Kuchnia w stylu black&white

Połączenie czerni i bieli to klasyczna kombinacja, która pozwala na stworzenie minimalistycznej, a zarazem eleganckiej i ponadczasowej aranżacji. Czasem wystarczą pojedyncze elementy, które nadadzą właściwy akcent danemu wnętrzu. Takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie w kuchni urządzonej w stylu black&white. Komplet biało-czarnych sprzętów z napisem home sweet home to doskonały wybór. W każdej kuchni przyda się czajnik elektryczny (39 zł) i ekspres przelewowy (49 zł) podtrzymujący ciepło, a także blender (49 zł), który z pewnością docenią miłośnicy koktajli. Fanów pieczenia ucieszy mikser ręczny (39 zł), a wielbicieli tostów i kanapek - opiekacz (39 zł), a także toster (39 zł) z sześcioma stopniami zarumienienia i podgrzewaczem do bułek w zestawie. Doskonałym dopełnieniem nowoczesnej aranżacji są szklane akcesoria, m.in. szklanki z podwójnymi ściankami (od 14 zł za 1 szt., w zależności od rozmiaru) czy naczynie żaroodporne (39 zł). Do kompletu sprawdzi się podstawka z podgrzewaczem (16 zł), doskonała pod małe naczynie czy dzbanuszek - estetycznie wpasuje się w wystrój niemal każdego stołu.

Drewno w roli głównej - praktyczne w każdej kuchni

Dla osób, które bardziej cenią tradycyjne wnętrza lub bliższy jest im skandynawski klimat, idealnym rozwiązaniem będą drewniane akcesoria. W kuchni sprawdzą się m.in. gadżety wykonane z bambusa. Przydatne będą deski do krojenia (16 zł, różne rodzaje), obrotowa taca bambusowa (29 zł), taca z wysuwaną szufladką (24 zł), a także bambusowa nakładka na płytę indukcyjną (29 zł), która nie tylko chroni przed zabrudzeniami, uszkodzeniami i osiadaniem kurzu, ale może pełnić funkcję dodatkowego blatu i służyć jako podstawka pod gorące garnki czy patelnie. Kuchenne prace ułatwią także akcesoria ze stali z drewnianą rączką, dostępne w cenie 9 zł - szczypce kuchenne, sitko, łopatka do ciasta i krajacz do pizzy. Z kolei pomocne w organizacji i przechowywaniu będą: chlebak bambusowy (39 zł), pojemnik szklany z bambusową pokrywką (od 12 zł, w zależności od rozmiaru), pojemnik do folii aluminiowej lub spożywczej (26 zł), a także bambusowy organizer rozsuwany na sztućce (36 zł). 

Inspiracje Netto na jesień: Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą

Składniki

  • 1 kgziemniaków
  • 1czerwona cebula
  • 400 gświeżych grzybów(podgrzybki, maślaki, według uznania)
  • sólipieprzdo smaku
  • pęczekpietruszki
  • 150 gpomidorków koktajlowych
  • 1 kulkamozzarelli
  • garśćświeżego szpinaku

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na połówki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki skrop oliwą, posyp solą i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 15 minut. Kiedy ziemniaki się pieką, przygotuj farsz. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na mniejsze plastry. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmaż posiekaną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Dodaj grzyby, dopraw je solą i smaż, aż grzyby będą miękkie. Na koniec dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki. Po 15 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika, ułóż na nich grzybowy farsz oraz połówki pomidorków. Całość posyp delikatnie pokrojoną mozzarellą. Włóż ponownie ziemniaki do piekarnika na ok. 5-10 minut. Podawaj jeszcze ciepłe ze świeżym szpinakiem.

Oferta ważna od 12 października do wyczerpania zapasów.

Nadesłał:

RedNacz

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl