PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!
2022-01-05
PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!

PRZEPIS: Szybka pizza z patelni z Bruchetta OLE!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Składniki:

Ciasto:

·        100g mąki

·        65 ml wody

·        łyżka oliwy

·        1 łyżeczka proszku do pieczenia

·        szczypta soli

Nadzienie – wersja podstawowa

(możemy modyfikować składniki – możemy również przygotować wersję mięsną z salami/szynką/kiełbasą lub wersje wegetariańską)

·        Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!

·        2 łyżki przecieru pomidorowego z ziołami

·        ¾ opakowania mozzarelli

·        czerwona cebula

·        listki bazylii

Wszystkie składniki na ciasto pizzy mieszamy, a potem wyrabiamy w kulę. Wałkujemy na płat wielkości patelni. Patelnię (zimną) smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i kładziemy rozwałkowany płat. Podsmażam, aż od spodu pizza będzie zrumieniona. Obracamy i wierzch smarujemy sosem przecierem. Na to nakładamy Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!, ulubione dodatki, mozarellę i plasterki cebuli.

Przykrywamy pokrywką lub drugą patelnią o podobnej średnicy (jeśli nie mamy przykrywki). Smażymy 10 min. Uważając aby spód się nie przypalił.

 

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl