Silesia kulinarnie


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
2019-11-05
Gotowanie może być wspaniałą zabawą pełną smakowitych odkryć, niezależnie od wieku. Udowodnią to najmłodsi finaliści MasterChef Junior w dniach 7-9 listopada.

Luiza Baaziz, Natalia Paździor i Kuba Tomaszczyk w obecności gościa specjalnego Mateusza Gesslera zadbają o podniebienia odwiedzających największe centrum handlowe na Śląsku. Co przygotują młodzi kucharze? Warto się przekonać, biorąc udział w kulinarnym show.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Kuchenne eksperymenty mogą być nieustającą nauką i prawdziwą przygodą. Przekonają się o tym wszyscy, którzy odwiedzą Silesia City Center w dniach 7–9 listopada i spróbują niecodziennych potraw. Przyrządzone zostaną takie smakołyki jak: jadalna ziemia, kawior z papryki i bakłażana, palone krewetki z oliwą w proszku czy sorbety owocowo–warzywne wyprodukowane przy użyciu ciekłego azotu. Pokazy kuchni molekularnej przygotuje zespół Łukasza Szewczyka, znany z osiągnięć w dziedzinie carvingu (czyli sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach).

W sobotę, oprócz tajników kuchni molekularnej, klienci poznają przepisy finalistów MasterChef Junior – Luizy Baaziz, Natalii Paździor i Kuby Tomaszczyka. O godzinie 17:30 słynny restaurator Mateusz Gessler wraz z najmłodszymi kucharzami pokaże gościom, jak szybko przyrządzić pyszne i zdrowe dania. Klienci sami będą mogli ocenić wyniki ich starań.

 W bezpłatnych pokazach będzie można uczestniczyć w czwartek i piątek od godziny 15.00, a w sobotę między 13.00 a 19.00 na Placu Śląskim w Silesia City Center. W bezpłatnych pokazach będzie można uczestniczyć w czwartek i piątek od godziny 15.00, a w sobotę między 13.00 a 19.00 na Placu Śląskim w Silesia City Center.

Nadesłał:

PRinspiration

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl