Śródziemnomorskie smaki z pastami warzywnymi Ajvar Podravka


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Śródziemnomorskie smaki z pastami warzywnymi Ajvar Podravka
2019-12-24
Co jest najważniejsze podczas sylwestrowej zabawy? Dobry humor i… smaczne przekąski. Klasyczne imprezowe menu warto wzbogacić o nowe, ciekawe smaki.

Idealnym dodatkiem będą pasty warzywne Ajvar Podravka, przygotowane zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, które nadadzą potrawom śródziemnomorskiego charakteru.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Słone paluszki, krakersy, zawijańce z ciasta francuskiego czy kanapki to klasyki serwowane podczas niemal każdej imprezy. Sylwester to jednak szczególna noc, która wymaga wyjątkowej oprawy, również w kwestii serwowanego poczęstunku. Dlatego warto zaskoczyć gości i sprawić, że powitanie nowego roku będzie niezapomniane i wyjątkowo smaczne.

Sylwester w stylu śródziemnomorskim

Choć noworoczna zabawa przypada w samym środku zimy, nic nie stoi na przeszkodzie, by zaskoczyć gości i przywołać wspomnienia wakacyjnych, letnich imprez. Będzie to możliwe dzięki pastom warzywnym Ajvar Podravka, które nadadzą potrawom niezwykłego, śródziemnomorskiego charakteru. Przygotowane są zgodnie z oryginalną chorwacką recepturą, z dojrzałych w słońcu papryk i bakłażanów oraz starannie dobranych przypraw. Dzięki temu, że Ajvar Podravka występuje w kilku wariantach smakowych - łagodny i ostry, a także z sosem chrzanowym, z cebulką oraz BBQ - daje szansę na przygotowanie różnorodnych przekąsek, które na pewno trafią w gust niejednego imprezowicza i przeniosą go do słonecznej Chorwacji.

Pomysły na szybkie przekąski

Pasty warzywne Ajvar Podravka dają nieskończenie wiele możliwości podczas przygotowywania szybkiego i prostego poczęstunku. To przede wszystkim doskonały dodatek do wielu rodzajów mięs pieczonych, smażonych, duszonych, a także wędlin. Stanowią idealny dodatek do ciepłych przekąsek - tostów, ślimaczków z ciasta francuskiego, a nawet... faszerowanych pomidorów. Świetnie zastąpią również dipy serwowane do świeżych warzyw pokrojonych w słupki, paluszków chlebowych lub nachosów (pasty w różnych wersjach smakowych możesz podać w oddzielnych miseczkach, by każdy z gości mógł wybrać swoją ulubioną).

Więcej przepisów z wykorzystaniem Ajvaru i innych past warzywnych Podravka znajdziesz na stronie www.podravka.pl.

Nadesłał:

RedNacz

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl