SZYBKA BABKA Z MASĄ KRÓWKOWĄ HELIO


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
SZYBKA BABKA Z MASĄ KRÓWKOWĄ HELIO
2020-04-06
Producent bakalii HELIO poleca szybki, łatwy i prosty przepis na idealny świąteczny przysmak. Bazą do przygotowania Babki Wielkanocnej jest naturalnie smaczna, gotowa do bezpośredniego spożycia masa krówkowa HELIO, która nie zawiera konserwantów, glutenu i oleju palmowego.

 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

 

 

 

 

Składniki:

Masa krówkowa HELIO w ulubionym smaku: 

kajmak, kukułka, advocat, o smaku orzechowym lub czekoladowym

100 g masła

5 białek 

5 żółtek

3 łyżki cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka cukru waniliowego 

180 g mąki pszennej 

100 g skrobi ziemniaczanej

Mieszanka keksowa HELIO

 

Przygotowanie: 

Masło roztopić w rondelku razem z wybraną masą krówkową HELIO. W misce ubić pianę z białek, dodać cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, następnie żółtka oraz sok wyciśnięty z połówki cytryny. W kolejnym kroku należy dodać roztopione wcześniej masło z masą krówkową i wymieszać z mąką, skrobią oraz mieszanką keksową HELIO. Tak przygotowane ciasto przełożyć na wysmarowaną bułką tartą formę z kominkiem i piec w temp. 180 stopni C przez ok. 45- 50 minut. Po wystudzeniu wyjąć babkę z formy i posypać cukrem pudrem. 

 

Polecamy też przepis na Babkę Wielkanocną z polewą kajmakową dostępny w formie wideo na kanale HELIO – Bakaliowe Klimaty na Youtube.com

Nadesłał:

Agnieszka EFEKTPR

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl