Kafito Polski

Panda Catering Serwis :: Catering Poznań

Wpis należy do
użytkownika:
pey
pey
przejmij wpis »
Organizujemy bankiety, koktaile i uroczystości okolicznościowe do 1000 osób na terenie całej Polski. Restauracje: chińska i myśliwska. Catering Poznań.
WWW: http://pandacatering.pl

Opis firmy

Panda Catering Serwis działa już od 1993 roku na wielkopolskim rynku. Okres ten pozwolił na duży rozwój firmy. Zbudowaliśmy na zamku w Kórniku pełne zaplecze kulinarne, sanitarne i magazynowe. Umożliwia to wydanie gorących posiłków dla 250-400 osób. Możemy również wydać oficjalne przyjęcie w sali herbowej (tzw. Jadalni dla maksimum 34 osób). Serwis porcelanowy jest wykonany na nasze zamówienie w Chodzieży, zdobiony herbem Ogończyka, którym pieczętowali się byli właściciele Kórnika -Działyńscy.

Możemy poszczycić się już wieloma sukcesami m.in. : obsługiwaliśmy bankiet na otwarcie Multikina w Poznaniu w sierpniu 1998 roku, na którym gościło 700 osób oraz spotkanie przedsiębiorców niemieckich i polskich w Berlinie w maju 2000 roku organizowanym przez Wielkopolską Izbę Przemysłowo-Handlową (500 osób). Co roku obsługujemy także przyjęcia w zamku w Kórniku dla Banku Handlowego (300 osób). Ponadto Panda Catering Serwis realizowała obiad na cześć prezydenta RP A. Kwaśniewskiego wydawany przez zarząd Amici z okazji otwarcia fabryki lodówek.

Specjalnością naszej kuchni są dania polskie, odtworzyliśmy m.in. "Ostatnią Ucztę Staropolską" z Pana Tadeusza, która spotkała się z ogromnym uznaniem międzynarodowego zjazdu polonistów z okazji 200 rocznicy urodzin poety. Zgodnie z tradycją tej kuchni silną naszą stroną są wszelkie dania z ryb (m.in. szynka z ryb wg przepisu księżnej Jabłonowskiej z 1786 roku), rozmaite zrazy serwowane z kaszą, polewki, rosoły i chłodniki. Dobrze opanowaliśmy również kuchnię myśliwską, której przepisy czerpiemy głównie z receptur staropolskich i francuskich. Są to pasztety, pieczenie (w jałowcu, w czerwonym winie) i ragout. Szczególnie wartościowym daniem jest ragout z polędwicy młodego jelenia. Desery na nasze zamówienie przygotowują panowie P. Mieszała i B. Tomczyk - mistrzowie Polski w cukiernictwie z pracowni Wojciecha Kandulskiego. Dobór win zapewnia nam jedna z najlepszych hurtowni w Polsce - "piwnica wybornych win" z Sulejówka koło Warszawy. Każde przyjęcie ma również wydrukowane pamiątkowe menu.

Kategorie powiązane z wpisem

Ostatnio dodane
Wpisy katalogowe Podkategorie