Jej wysokość zupa


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
2018-07-20
Chociaż Polacy podczas wakacyjnych podróży szczególnie chętnie sięgają po kabanosy, to prawdziwą królową wakacyjnego menu może okazać się zupa.

Gotowe, świeże zupy, takich marek jak Pan Pomidor & Co. z powodzeniem konkurują z mięsnymi przekąskami szczególnie, że te zdrowe i pełnowartościowe dania urlopowicze mogą znaleźć w lodówkach prawie wszystkich sieci handlowych.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Dania gotowe, w tym zupy, cieszą się rosnącą popularnością, także latem, kiedy podczas urlopów Polacy niechętnie poświęcają czas na przyrządzanie posiłków i szukają szybkiej, zdrowej alternatywy dla fast foodów i kalorycznych przekąsek. Potwierdzają to specjaliści z Euromonitor wskazując, że kategoria dań gotowych systematycznie rośnie (4-5% rocznie) oraz, że trend ten utrzyma się do 2022 roku. Jest to efekt nie tylko rosnącej siły nabywczej polskiego społeczeństwa, ale także rosnącego tempa życia i zmieniających się nawyków żywieniowych, w rezultacie których klienci coraz częściej wybierają świeże dania gotowe, a wśród nich także te z kategorii zdrowej żywności i wege.

Zdrowe, smaczne i gotowe

„Zupy bez konserwantów, sztucznych barwników, na bazie warzyw z wyselekcjonowanych upraw to oferta dla wszystkich, również wegan i wegetarian. Po takie produkty sięgają konsumenci poszukujący nowych
i ciekawych opcji żywieniowych czy smakowych, a także ci którzy chcą po prostu jeść więcej warzyw. Gotowe zupy lubią nie tylko zapracowani i dbający o siebie, ale także podróżujący. To doskonały pomysł na szybki i zdrowy, także wakacyjny posiłek” - przekonuje Aleksandra Kaszkowiak-Niewola – marketing manager Pan Pomidor & Co.

Polacy polubili potencjał warzywnej alternatywy. Na ten ogólnoświatowy trend ograniczania spożycia mięsa ze względów zdrowotnych, ekologicznych lub etycznych, ale bez całkowitego wykluczenia go z diety wskazują również analitycy MINTEL w raporcie Trendy globalnego rynku żywności i napojów w 2018 r. W opracowaniu podkreślają, że konsumenci coraz częściej oczekują lekkich, nie możemy pisać pełnowartościowe zupy bo tego nie wiemy dań wege - a gotowe zupy to idealny przykład takich potraw. Oczekują też przejrzyście przedstawionego na etykiecie nieprzekłamanego składu produktu, pozbawionego wzmacniaczy smaku, konserwantów czy barwników.

Zupy na bazie warzyw wzmocnione kompozycją przypraw i aromatem świeżych ziół to uniwersalna oferta. Są niskokaloryczne i mają doskonałe wartości odżywcze. Można je podać dziecku, podgrzane w kuchence mikrofalowej np. na stacji benzynowej, a niektóre nawet zjeść na zimno. To idealny pomysł na szybki obiad czy lekką kolację, który można doprawić według własnego pomysłu, dodając grzanki, pestki z dyni lub świeże zioła. Nie dziwi więc fakt, że konsumenci coraz częściej sięgają po dobrej jakości dania gotowe.

Nadesłał:

ConTrust
http://contrust.pl

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl