Makowe babeczki HELIO


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Makowe babeczki HELIO
2024-03-14
Witajcie w magicznym świecie wielkanocnych smaków! W tym wyjątkowym czasie chcemy podzielić się z Wami niezwykłym przepisem na pyszne babeczki z makiem

Połączenie delikatnego smaku maku z kremową masą krówkową HELIO sprawi, że te słodkości staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Gotowi na kulinarne doznania? To czas, by stworzyć niezapomniany smak Wielkanocy!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Składniki:

·       masa makowa HELIO,

·       masa krówkowa  kajmak HELIO,

·       mak niebieski HELIO,

·       migdały siekane HELIO,

·       łyżeczka proszku do pieczenia,

·       2 jajka,

·       1 małe starte jabłko,

·       30 g roztopionego masła

Przygotowanie:

Masę makową przekładamy do miseczki. Dodajemy roztopione masło i żółtka jaj oraz starte jabłko i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Gotową masę przekładamy do papierowych foremek i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na 25-30 min. W małym garnuszku podgrzewamy masę krówkową i polewamy nią wyjęte z piekarnika babeczki. Całość posypujemy makiem niebieskim i siekanymi migdałami HELIO.

SMACZNEGO !

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl