Owocowe karmelki z Wawelu w edycji limitowanej


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Owocowe karmelki z Wawelu w edycji limitowanej
2024-07-08
Kultowe, ręcznie produkowane karmelki z Wawelu tego lata dostępne są w nowej limitowanej odsłonie! W okresie wakacyjnym na sklepowych półkach pojawią się aż trzy rodzaje nowych karmelków: musujący X-PLODE, owocowe Fruxy oraz orzeźwiające Kwaśne.

X-PLODE -  to delikatnie musujący, owocowy cukierek, który świetnie orzeźwia w upalne dni i w czasie letnich szaleństw na plaży. Musujący X-PLODE jest dostępny w dwóch smakach: grejpfrut-ananas i cytryna-pomarańcza. Fruxy to z kolei nadziewane, mocno owocowe karmelki w dwóch egzotycznych wersjach smakowych: melon i mango. Ostatnie z tegorocznej edycji limitowanej - karmelki Kwaśne - zaskakują połączeniem owocowych smaków z lekko kwaśną nutą. Dostępne w dwóch orzeźwiających wariantach: cytrynowym i grejpfrutowym.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Nowe smaki karmelków  spotkamy w sklepach w całej Polsce w formie sprzedaży na wagę oraz opakowaniach kilogramowych. Dostępność karmelków z Wawelu w kartonach luzowych to wygodna forma komponowania dowolnego mixu różnorodnych smaków.

Sprawdzona receptura, ręczna produkcja

Warto podkreślić, że tradycja produkcji karmelków z Wawelu sięga ubiegłego wieku, kiedy to opracowana została pierwsza receptura popularnych do dziś Raczków i Kukułek. Od tamtej pory w stałym portfolio Wawelu można znaleźć: Raczki z orzechowo-kakaowym nadzieniem połączonym z rumową nutą,  Kukułki z kruchą skorupką karmelu i kakaowym nadzieniem oraz Fistaszkowe, czyli mocno orzechowe, o intensywnie pachnącym nadzieniu, oblane warstwą słodkiego, chrupiącego karmelu i Orzeźwiające  łączące w sobie smak mięty ze słodyczą karmelu. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają wieloletniemu doświadczeniu firmy Wawel i jej pracowników - karmelarzy - produkujących te wyroby ręcznie na podstawie sprawdzonej wieloletniej receptury. Dzięki wykorzystaniu ręcznych metod produkcji powstaje produkt, w którym krucha warstwa karmelu idealnie łączy się z pysznym nadzieniem. Przed zapakowaniem, mistrzowie procesu produkcji sprawdzają kształt i stopień napełnienia nadzienia, a także kruchość kultowych karmelków, aby były tak doskonałe jak zawsze.     

Nadesłał:

Weronika Turkot

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl