Pistacjowe tiramisu z HELIO – rozkosz dla podniebienia


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
Pistacjowe tiramisu z HELIO – rozkosz dla podniebienia
2024-02-12
Tiramisu to włoski deser, który zdobył serca wielu smakoszy na całym świecie. Dziś zapraszamy Cię do wyjątkowej podróży kulinarno-smakowej, podczas której odkryjesz sekrety doskonałego pistacjowego tiramisu z wyjątkowymi bakaliami od HELIO.

Bakalie te znane są z wysokiej jakości produktów, a pistacje HELIO Natura doskonale nadają się do stworzenia tego wyjątkowego deseru.

Składniki :

  • 250 g serka mascarpone
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 200 ml kawy espresso, ostudzonej
  • 200 g biszkoptów
  • 100 g pistacji HELIO Natura, posiekanych
  • Kawałki pistacji HELIO Natura do dekoracji

Przygotowanie:

  1. W misce umieść jajka i cukier. Ubijaj na kąpieli wodnej, aż masa stanie się gęsta i puszysta.
  2. Mascarpone i ekstrakt waniliowy dodaj do miski z ubitą masą jajeczną. Kontynuuj ubijanie na niższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Zrób espresso i ostudź je. Możesz również dodać łyżeczkę cukru do kawy, aby podkreślić smak tiramisu.
  4. W naczyniu do deseru układaj warstwami: maczaj biszkopty w kawie, układaj je na dnie naczynia, a następnie pokryj warstwą kremu mascarpone.
  5. Na wierzchu tiramisu posyp kawałkami pistacji HELIO Natura, tworząc efektowną dekorację.
  6. Wstaw tiramisu do lodówki na co najmniej 4 godziny (najlepiej jednak przez noc), aby smaki się dobrze połączyły.
  7. Wyjmij tiramisu z lodówki i delektuj się smakiem

Pistacjowe tiramisu to rozkosz dla podniebienia. Pistacje od HELIO wzbogacą smak tiramisu, nadając mu niepowtarzalnego aromatu i chrupkości .Z pewnością zaskoczysz swoich gości tym wyjątkowym deserem. Ciesz się pistacjowym tiramisu – kompozycją delikatności i smaku!

Nadesłał:

marta.skibinska@efektpr.pl

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl