Kafito Polski

Zakłady Mięsne w Żywcu Wojciech Dobija

Wpis należy do
użytkownika:
sylwu
sylwu
przejmij wpis »
Zakłady Mięsne w Żywcu są jednymi z najnowocześniejszych przedsiębiorstw w swojej branży na południu Polski. Ponad 100 rodzajów wędlin, wędzonek oraz wyrobów podrobowych o niepowtarzalnym smaku.
WWW: http://www.dobija.pl/

Adres:

Zakłady Mięsne w Żywcu Wojciech Dobija
Świętokrzyska 54, 34-400 Nowy Targ
tel.: 033 860 40 00

Opis firmy

Zakłady Mięsne w Żywcu są firmą rodzinną z wielopokoleniową tradycją masarską. Józef Dobija w latach trzydziestych prowadził mały, własny zakład przetwórstwa mięsnego, jego syn Józef junior kontynuował pasję ojca. W ich ślady poszedł również Wojciech Dobija, który początkowo pracował i rozwijał Zakłady Mięsne w Żywcu jako dyrektor, a w 1989 roku stał się ich właścicielem.
Rodzinne tradycje, wiedza i doświadczenie w produkcji wysokiej jakości wędlin przekazywane z pokolenia na pokolenie są w zakładzie pielęgnowane i kultywowane od lat. Wyraża się to m.in. w starannym doborze surowca, który pochodzi od najlepszych hodowców, a naturalne przyprawy są tak komponowane, aby produkty miały niepowtarzalny smak i aromat sięgający do najlepszych tradycji wędliniarstwa polskiego.

Kategorie powiązane z wpisem

Ostatnio dodane
Wpisy katalogowe Podkategorie