Kafito Polski

Cebulka marynowana srebrna OLE!

Wpis należy do
użytkownika:
Piarowieczkrwiikosci
avatar
przejmij wpis »
Aromatyczna, chrupiąca i kusząca srebrzystym, kolorem – taka jest cebulka marynowana srebrna OLE! Świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek jak i oryginalny składnik talerza z zakąskami. Dodaj ją do soczystych, domowych burgerów, a jej kruchość i głęboki smak zachwyci domowników i gości. W srebrzystej cebulce ukryty jest delikatny aromat z wyczuwalną nutą gorczycy, który sprawia, że ten wyjątkowy dodatek sprawdzi się także jako gotowa przekąska, idealna do przegryzania podczas towarzyskich spotkań. Odkryj wyjątkową cebulkę marynowaną srebrną OLE! i odmień smak domowych potraw. _______________________________ Cebulka marynowana srebrna OLE! Pojemność: 305 ml Cena: około 6 zł
WWW: http://wole-olle.pl

Opis firmy

Pieczone warzywa w stylu OLE!
Składniki:
• pęczek botwinki z dużymi buraczkami,
• 6 marchewek,
• 1 duża cukinia,
• 2 duże bataty,
• pęczek ugotowanych szparagów,
• główka czosnku,
• ser halloumi lub inny ser na grilla,
• 3 łyżki cebulki marynowanej srebrnej OLE!,
• oliwa do polania.
Sos:
• 1/2 szklanki śmietany 18%,
• 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia,
• po 1 łyżce posiekanego koperku, szczypiorku oraz natki pietruszki,
• 1 ząbek czosnku,
• sól, pieprz
Buraczki, marchewki oraz bataty myjemy i obieramy i kroimy na mniejsze części. Cukinię kroimy na grubsze plastry. Główkę czosnku przekrawamy na pół. Warzywa, wraz z liśćmi botwinki oraz kawałkami sera wkładamy do żaroodpornego naczynia (wcześniej ułożyć na nim papier do pieczenia). Obficie polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Pieczemy w 180C przez ok. 30 min do miękkości. W tym czasie dokładnie mieszamy sos śmietanowy do warzyw. Na ok.3 minuty przed końcem dodajemy cebulki OLE!. Danie podajemy na ciepło lub zimno z sosem śmietanowym.

Kategorie powiązane z wpisem

Ostatnio dodane
Wpisy katalogowe Podkategorie