Wpis należy do
przejmij wpis »
użytkownika: Piarowieczkrwiikosci |
Aromatyczna, chrupiąca i kusząca srebrzystym, kolorem – taka jest cebulka marynowana srebrna OLE! Świetnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do sałatek jak i oryginalny składnik talerza z zakąskami. Dodaj ją do soczystych, domowych burgerów, a jej kruchość i głęboki smak zachwyci domowników
i gości. W srebrzystej cebulce ukryty jest delikatny aromat z wyczuwalną nutą gorczycy, który sprawia, że ten wyjątkowy dodatek sprawdzi się także jako gotowa przekąska, idealna do przegryzania podczas towarzyskich spotkań. Odkryj wyjątkową cebulkę marynowaną srebrną OLE! i odmień smak domowych potraw.
_______________________________
Cebulka marynowana srebrna OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 6 zł
WWW:
http://wole-olle.pl
Opis firmy
Pieczone warzywa w stylu OLE!
Składniki: • pęczek botwinki z dużymi buraczkami, • 6 marchewek, • 1 duża cukinia, • 2 duże bataty, • pęczek ugotowanych szparagów, • główka czosnku, • ser halloumi lub inny ser na grilla, • 3 łyżki cebulki marynowanej srebrnej OLE!, • oliwa do polania. Sos: • 1/2 szklanki śmietany 18%, • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, • po 1 łyżce posiekanego koperku, szczypiorku oraz natki pietruszki, • 1 ząbek czosnku, • sól, pieprz Buraczki, marchewki oraz bataty myjemy i obieramy i kroimy na mniejsze części. Cukinię kroimy na grubsze plastry. Główkę czosnku przekrawamy na pół. Warzywa, wraz z liśćmi botwinki oraz kawałkami sera wkładamy do żaroodpornego naczynia (wcześniej ułożyć na nim papier do pieczenia). Obficie polewamy oliwą i posypujemy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Pieczemy w 180C przez ok. 30 min do miękkości. W tym czasie dokładnie mieszamy sos śmietanowy do warzyw. Na ok.3 minuty przed końcem dodajemy cebulki OLE!. Danie podajemy na ciepło lub zimno z sosem śmietanowym. Kategorie powiązane z wpisem |
Alqualonde - najciekawsze artykuły w Internecie | |
FUM Sp. z o.o. dawniej Ponar Jotes im. Strzelczyk | |
GLOB Stanisław Kupny |