DLH — jakość, która tworzy nastrój.


Oceń artykuł Zobacz ranking
Przepisz powyższy kod i oceń artykuł »
DLH — jakość, która tworzy nastrój.
2024-01-04
Święta Bożego Narodzenia to niezwykły okres. Czas bliskości, poprzedzony wspólnymi przygotowaniami do uroczystej kolacji. O przedświątecznych spotkaniach w kuchni rozmawiamy wspólnie z aktorką i autorką książek kulinarnych Moniką Mrozowską. Tak, święta zaczynają się w kuchni. Na niezapomnianych rodzinnych anegdotach opowiadanych nieśpiesznie podczas lepienia uszek i pierogów, przy akompaniamencie szczęku kuchennych naczyń. To tutaj rodzi się świąteczna atmosfera, celebrowana później przy wigilijnym stole. Temu stwierdzeniu wtóruje Monika Mrozowska, autorka wydanej ostatnio książki „Przepis na dobre życie": „Święta to dla mnie szczególny czas. Taki, który staram się spędzać z najbliższą rodziną, ale również z przyjaciółmi i znajomymi. Lubię celebrować to, że mam wokół siebie tyle fantastycznych osób, dlatego ten okres, to duża ilość spotkań i ... jeszcze więcej gotowania".

Często nie zdajemy sobie sprawy, jak dużo czasu spędzamy w kuchni, zwłaszcza w świątecznych okolicznościach. Dlatego tak istotne jest, aby kuchenne wnętrze oprócz wytrzymałości i funkcjonalności zapewniało ciepły, przyjazny nastrój i jakość, jaką bezsprzecznie zapewnia naturalne tworzywo.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie Kafito.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przeczytaj również:

Dębowe czy bukowe blaty kuchenne DLH to idealny przykład jakości, która buduje unikalny, ciepły nastrój, niezależnie od wystroju przestrzeni. W naturalnym, jasnym odcieniu dobrze komponuje się w tradycyjnym wnętrzu, natomiast bielone czy szarzone dodaje niebanalnego nowoczesnego charakteru. Blaty klejone DLH wykorzystują wytrzymałe i stabilne wymiarowo gatunki drewna, dlatego sprawdzą się przy intensywnym użytkowaniu. To niezwykle pożądana cecha zwłaszcza dla blatów roboczych. Bo oprócz wyglądu liczy się również funkcjonalność.

Ciekawą propozycją DLH jest blat klejony z drewna tekowego. To nietuzinkowe piękno egzotycznego drewna doda elegancji świątecznym wnętrzom. Drewno tekowe zawiera w sobie dużo olejków, które działają jak naturalny impregnat. To dlatego tekowe blaty cechują się wyjątkową odpornością na wilgoć i biodegradację. Sprawdzą się wszędzie tam, gdzie elegancji towarzyszy intensywna eksploatacja.

Jedną z zalet blatów wykonanych z egzotycznego drewna jest ich unikatowa barwa. Blat DLH wykonany z drewna IROKO posiada atrakcyjny jasnozłocisty odcień brązu, który nie jest typowy dla rodzimych odmian drewna. Właśnie dzięki tej wyjątkowej barwie Blat IROKO idealnie komponuje się z jasnymi, nowoczesnymi przestrzeniami, dodając im przytulnego ciepła.

W DLH wiemy doskonale, że nie ma nic bardziej „domowego" w naszej kuchni niż naturalny drewniany blat, ciepły w dotyku, solidny, przyprószony mąką i zastawiony kuchennymi naczyniami. To przy nim gromadzą się domownicy i przyjaciele w cudownym świątecznym czasie. To oczywiście ludzie tworzą tę magiczną atmosferę, ale jakość drewnianych blatów DLH pozwoli wznieść ją na wyższy poziom. A skoro już zgromadziliśmy najbliższych przy kuchennym blacie w gorączce świątecznych przygotowań, warto poczęstować ich czymś smacznym. Czym? Z odpowiedzią śpieszy Monika Mrozowska: „To nie muszą być skomplikowane przepisy. Najważniejsza jest intencja i chęć sprawienia drugiej osobie przyjemności. Żeby ten przedświąteczny czas miał wyjątkową jakość... i zapadł wszystkim w pamięci".

Strucla jabłkowa ultraprosta:

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
4-5 jabłek (szara reneta, golden delicious)
40 g erytrolu, 40 g ksylitolu
50 g masła
1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu, sok z 1/2 cytryny

Jak przygotować?
Piec rozgrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki, a następnie mieszamy z sokiem z cytryny, cynamonem, erytrolem i ksylitolem. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Następnie rozłożone ciasto francuskie smarujemy roztopionym masłem i układamy na nim pokrojone jabłka tak, żeby 1/4 ciasta została pusta. Całość delikatnie zawijamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 25-30 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni.

Autorką zdjęć jest Karolina Synowiec.

Nadesłał:

ola@hshpr.pl

Wasze komentarze (0):


Przepisz kod:
Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl